تصاویر و مطالب زیست شناسی(استان فارس -شهرستان جهرم) درباره وبلاگ به نام خدا . این وبلاگ جهت استفاده همه دوستداران زیست شناسی از راهنمایی تا دانشگاه ایجاد شده (نزدیک به 500عکس از بهترین تصاویر زیست شناسی وبقیه مطالب نوشتاری) امید وارم مورد توجه واقع گردد . هر صفحه این وبلاگ 30مطلب وبقیه با انتخاب شماره صفحه در پایین هر صفحه قابل دیدن خواهد بود؛.مهدی قدرت جهرمی.... ......اللهم صل علی محمد وآل محمدوعجل فرجهم .........التماس دعای خیر آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان پنج شنبه 5 بهمن 1391برچسب:علمی, :: 3:30 بعد از ظهر :: نويسنده : مهدی قدرت جهرمی
افزودن مقادیر زیادی روغن زیتون به رژیم غذایی در برابر آسیب سلولی که میتواند منجر به سرطان شود اثر حفاظتبخش دارد.
محصولات جانبی خاصیت روغن زیتون خیلی خالص را می دانید ؟
انواع روغن زیتون: 1- Extra Virgin Olive Oil : با اولین پرس میوه ی زیتون تحت سرما به دست می آید که تمام خواص مفید را دارا است. ویتامین E ، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A در بدن) و بوی شدیدی دارد. اسیدیته آن یک درصد است (هرچه اسیدیته روغن کمتر باشد بهتر است).
2- Virgin Olive Oil: با دومین پرس زیتون به دست می آید. اسیدیته آن 3/3 درصد است.
3- Refined Olive Oil: تحت تاثیر حرارت و مواد شیمیایی، باقیمانده روغن زیتون از تفاله و هسته آن استخراج می شود که فاقد خواص روغن اولی است و یک محصول مرده است.
4- Olive Oil : همان روغنی است که بیشتر در بازار هست و از ترکیب روغن Virgin وRefined به دست می آید و ارزش تغذیه ای آن پایین است. گیتی بهدادی پور- کارشناس تغذیه غن زیتون خوب چیست- آکاایرانبرای اینکه از محصولی که خریداری می کنید مطمئن باشید،باید روغنی خریداری کنید که تاریخ مصرف،پروانه ساخت و مهر استاندارد داشته باشد.بدون بو بودن روغن صرفا نمی تواند دلیل تقلبی بودن آن باشد. روغن زیتون طبیعی که در شرائط ایده ال تهیه گردیده و تغییری در طبیعت آن ایجاد نشده باشد بدلیل طعم تلخ و سوزنده میوه زیتون ( بدلیل وجود اسید اولئیک) عینا می بایستی از این دو ویژگی ذکر شده برخوردار و دارای بوی خوش میوه زیتون باشد.
یعنی در هنگام مصرف و آزمایش در دهان احساس طعم تلخ و بوی مطبوع زیتون و در هنگام بلعیدن احساس سوزش مختصر در گلو بنمائید. که چنین مشخصاتی مختص روغن زیتون های درجه یک می باشد. هر گاه طعم روغن زیتون های ارائه شده با مشخصات بالا فاصله داشته باشد نشان از تغییرات غیر مثبت در فرایند تولید میوه, نگهداری , انتقال , روغن گیری و انجام اختلاط با سایر روغنهای نباتی کم ارزش و همچنین دادن حرارت بالا در هنگام روغن کشی به منظور دریافت درصد روغن بیشتر می باشد. طعم بد روغن های بکر در ایران نیز می تواند حاصل مسائل یاد شده در بالا باشد لذا , اختصاصا در ایران پس از روغن گیری اولیه ( یعنی بدست آوردن روغن طبیعی بودار ) ناگزیر به طراحی مجموعه ای از ماشینهای تصفیه و بوگیری شده اند تا بو و طعم ناخوش آیند روغن تولیدی را گرفته و در این مسیر مسلم است که بخش بیشتری از خواص مناسب روغن زیتون نیز از بین می رود. مصرف کنندگانی که با ویژگی روغن زیتون آشنا نیستند رنگ سبز را علامت خالص بودن آن می دانند . حال آنکه این ویژگی تنها مربوط به زمان برداشت محصول و روغن گیری می باشد. بدین معنی که هر گاه روغن گیری در مناسبترین زمان یعنی وقتی دانه های زیتون رسیده و بنفش شده اند انجام گیرد رنگ روغن متمایل به زرد بوده و در این حالت روغن از ارزش غذایی بالا تر و طعم و عطر مناسب تری برخوردار خواهد بود. مورد دیگر تقلب در روغن، مخلوط کردن روغن دنبه و پیه به روغن های حیوانی و حتی روغن های گیاهی است. در مورد اینکه اکثر روغنهای زیتون تقلبی است معاون وزیر بهداشت گفت: اکثر روغنهای زیتون موجود در بازار، لواشکها و ماکارونیهای فله تقلبی است.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت افزود: "این امر در ماکارونی هایی که در برخی شهرستان ها به صورت فله ای عرضه میشود نیز صادق است. علاوه بر آن برخی تنقلات مانند لواشکها نیز که تولید آنها با رنگ های غیر مجاز و به صورت زیرپلهای انجام میشود اکثرا تقلبی هستند که ممکن است بیماری زا باشند و کیفیت این مواد به هیچ عنوان قابل تایید نیست." دیناروند گفت: "البته برخی مواد غذایی وجود دارند که به صورت سنتی و بدون اینکه فرآیندی داشته باشند در کشور عرضه میشوند و بدون اینکه نظارتی بر آنها اعمال شود مردم خودشان میدانند که مسئولیت نظارت بر این مواد به عهده خودشان است اما در مورد مواد بسته بندی شده وزارت بهداشت اجازه نمیدهد که فرآورده های تقلبی عرضه شود." وی افزود: "در مورد آجیل متاسفانه هنوز نتوانستهایم توزیع آن را از حالت فله به صورت بسته بندی درآوریم و مردم خودشان میدانند که آجیلها را با مسئولیت خودشان تهیه میکنند و ممکن است آجیل رنگ غیر مجاز و نمک بسیار بالا داشته باشد یا نگهداری و انبارداری آن مناسب نبوده باشد یا حتی میزان سم افلاتوکسین آن خیلی بالا باشد." معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: "برای اینکه مردم از کیفیت آجیلها مطمئن باشند، باید از فرآورده های دارای مجوز وزارت بهداشت که پروانه ساخت و تاریخ مشخص دارند، استفاده کنند." وی گفت: "هنوز این ظرفیت در کشور ما ایجاد نشده که بر همه مواد غذایی نظارت واقعی برقرار کنیم." برگرفته از وب سایت تبیان
روغن زیتون و مصارف زیتون- آکاایران روغن زیتون برای مصرف سالاد ، همراه با پنیر , سوپ یا آش , پیتزا و بسیاری از غذاهای آماده بصورت خام قابل مصرف بوده و بسیارمفید است. برای طبخ انواع مختلف غذاها می توان از روغن زیتون و با استفاده از حرارت کم و با صرف وقت و مدت زمان بیشتر( برای حفظ خواص مفید) استفاده نمود. بدین ترتیب روغن زیتون را همچنین می توان در کلیه انواع پلوها , چلوها چند دقیقه قبل از سرو آنها در سر سفره یا میز استفاده نمود . حتی در تفـت دادن مواد غـذایی به کار برد.
-برای سرخ کردن مواد غذایی، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعاً اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید. بدین منظور باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه ی دود بالایی دارد، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد. وقتی روغن به نقطه ی دود می رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می کند و کف هایی روی آن تشکیل می شود که حاوی آکرولئین است و چشم را می سوزاند. بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید و برای همین، روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.روغن های مایع و روغن زیتون نقطه دود بالایی ندارند ولی روغن مخصوص سرخ کردنی چنین خصوصیتی را داراست. مشخصات مورفولوِِژیک بنفشه به طور طبیعی درشمال ایران میروید، ولی با توجه به این که امروزه به عنوان یک گل زینتی درباغچهها کاشته میشود، میتوان آن را دراکثر نقاط ایران مشاهده نمود. مصارف دارویی و پزشکی بنفشه قرمز در پارک ساعیتمامی قسمت های بنفشه از جمله برگ، گل، دانه، ریشه، و سرشاخههای گلدار مصرف دارویی دارند. بنفشه مرطوب، تند، سرد واندکی تلخ است و دارای ویژگی هایی چون : ضد التهاب ، خلط آور، محرک، ادرار آور (مدر) ، ضد تومور، ضد رماتیسم، ملین، ضد میکروب، معرق، مسهل، تثبیت کننده دیواره مویرگ ها و تصفیه کننده خون است. شربت تهیه شده از دم کرده آن را برای درمان سرفه میتوان استفاده کرد. به دلیل غنی بودن از لحاظ مواد صابونی، خلطآور خوبی است و باعث تقویت و استحکام خونی میشود. دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه را در نیم لیتر آب جوشیده و با اضافه کردن مقداری شیر و عسل آن را مصرف میکنند. دم کرده بنفشه را بعد از تغلیظ به صورت کمپرس برای درمان بیماریهای پوستی میتوان استفاده نمود. برای درمان رماتیسم میتوان از کمپرس دمکرده گیاه بر روی موضع، روزی دوبار استفاده کرد. از پودر گیاه و آب خمیری درست میشود که برای بهبودی زخمها و جراحات مفید است . دانه بنفشه به مقدار ۶ تا ۱۰ گرم، اثر ملین در اطفال داشته و مصرف ۷ تا ۱۵ گرم آن در ۱۵۰ گرم آب، اثر مسهلی ملایم ظاهر میکند. از روغن بنفشه میتوان برای جلوگیری از ریزش موی سر، شوره سر، خارش پوستی، زیبایی پوست، ورم لثه، سردرد و خونریزی بینی استفاده کرد. به طور کلی از گیاه بنفشه میتوان در برطرف کردن مواردی مانند: گلو درد چرکی، خشکی بینی، برفک دهان، خارش پلک، روشن کردن پوست، جوش صورت، مشکلات ادراری، اختلالات جلدی مزمن و زخمهای ترشحدار استفاده کرد. در هنگام استفاده از بنفشه ذکر این نکته ضروری است که دراثر مصرف مقادیر زیاد آن به دلیل داشتن مواد صابونی به تهوع و استفراغ منجر میشود. موفق باشید زیتون در طب مدرن
در بعضی از روش های پروراندن، زیتون سبز نارس(کال) را در معرض هوا قرار میدهند، در این روش، اکسایش رنگ آن ها را تیره میکند.
خواص درمانی زیتون:
« و شَجَرةَ ... للآکلین » و برایتان درخت زیتون که از کوه طور سینا بیرون می آید رویاندیم و از آن روغن به دست می آید و به مصرف طعام می رسد . همه محققین معتقدند روغن زیتون بهترین روغن دنیا است . زیتون سبز 70 درصد و زیتون سیاه 73 درصد آب دارد . در آیات سورة نور 35 ، انعام 99 ، انعام 141 ، نحل 11 ، عبس 21 ، مؤمنون 20، از زیتون یاد شده است . پیامبر (ص) می فرمایند : « کلوا الذیت و ادهنوا به فأنه من شجرة مبارکة » « از روغن زیتون بخورید و با آن روغن مالی کنید که از درخت مبارک است » خواص میوه زیتون : اندام مورد استفاده : میوه ، برگ ، پوست درخت مشخصات گیاه : درختی است که همیشه سبز و بدون خزان ، دارای گونه های مختلف . الف ) olea europaeal : که همان زیتون معمولی است . درختی است بلند با برگهای متقابل چرمی کشیده ، کناره برگ پیچیده ، روی برگ سبز تیره با خالهای سفید و پشت برگ نقره ای مایل به زرد ، گل های آن سفید و میوه آن تخم مرغی شکل است . ب ) Olea ferruginea : این درخت شباهت زیادی به زیتون معمولی دارد . با این تفاوت که برگهایش بزرگ تر و پشت برگها به رنگ قرمز است . این گونه زیتون در بلوچستان ، ایرانشهر دیده می شود . زیتون اغلب در اوایل خرداد شروع به گل دادن می کند و میوه آن در آذر و دی ماه کاملاً رسیده و دارای رنگ تیره می باشد . خواص درمانی : برگ و میوه : کاهنده فشار خون ، مقوی معده ، اشتهاآور ، قابض ، تسکین دهنده دردهای روماتیسم ، نقرس ، درد مفاصل ، تب بر ، ادرارآور ، صفرابر ، ضد دیابت " بهترین آن زیتون سبز است ." روغن زیتون : روغن زیتون به عنوان یک عامل ضد پیری و ضد سرطان ، کمی ملین ، یک عامل ضد انعقاد خون و انسداد شریانی ، ضد برخی بیماریهای قلبی و کاهنده کلسترول و توتال خون ، رفع کننده قولنج ، دل پیچه ، خارج کننده کرم معده ، خرد کنده سنگ مثانه ، دفع کننده سنگهای صفراوی ، رفع کننده یبوست مزمن ، افزایش ترشحات ادرار ، حیض ، عرق ، تسکین دهنده درد مفاصل ، سیاتیک ، وسرین می باشد . در روغن زیتون ترکیبات شیمیایی وجود دارد که تمایل خون به لخته شدن را متوقف می کند . از رسوب کلسترول در شریانی جلوگیری می کند و برای پیشگیری از حمله های قلبی ، حتی بعد از وقوع اولیه حمله برای جلوگیری از حملات بعدی قلب توصیه می شود.ترکیبات شیمیایی : مواد قندی ، مواد تلخ ، مواد رزینی ، موم ، تانن ، اسید گالیک ، گلوکوزید ، اولوروپیسین ، لاکتون غیر اشباع ، اولوروپتیک اسید و روغن که عمده در قسمت گوشت زیتون تشکیل می شود مایعی است به رنگ زرد مایل به سبز ، زلال چسبنده که شامل : اسید سیئولئیک ، اسید والئیک ، اولئین مخلوط با پاسمتین . طریقه مصرف : زیتون پرورده : خوردن زیتون پرورده با غذا مقوی معده ، اشتهاآور و قابض می باشد. ایجاد بی خوابی می کند . شهوت را زیاد ماد میوه زیتون : این ضماد برای رفع پوسته شدن سر مناسب است. عصاره زیتون : مصرف عصاره آبی رنگ زیتون ، فشار خون را پائین می آورد . جوشانده برگ زیتون : 20 عدد ( 50 گرم ) برگ زیتون را شسته و در یک لیتر آب به مدت 15 دقیقه بجوشانید و صاف شدة آن را با مقداری قند مصرف نمایید ( به مدت 15 روز ) برای پائین آوردن فشار خون و نقرس و عوارض روماتیسم مفید است . ضماد برگ زیتون : ضماد برگ زیتون برای ورمهای گرم چشم و التیام زخم سر که بر اثر بریدگی ایجاد شده باشد و هم چنین مخملك مناسب است . این ضماد مخلوط با عسل برای به تحريك ( آماسی در بین ناخن ها ایجاد و سفید و چرکی می شود و به زبان انگلیسی whittow نامیده می شود ، نافع می باشد. دمکرده برگ زیتون : 50 گرم از برگ ها را در یک لیتر آب دم کرده و برای رفع تب فنجان میل نمایید. مضمضه با آب دمکردة برگ زیتون برای تسکین درد دندان مناسب است . شستشو با این دمکرده برای زخمهای مقعد و رحم نافع است . صمغ درخت زیتون: این صمغ مقوی ذهن و حافظه و قوی از کندر است . برای سرفه مزمن و اخراج بلغم و رفع رطوبت جراحتها ( به صورت مرهم روی زخم ها گذارده می شود و موجب رویائیدن گوشت می شود ) مفید است . روغن زیتون : برای کاهش کلسترول خون یک قاشق از روغن زیتون را هر صبح میل نمایید .
نظرات شما عزیزان:
پيوندها
تبادل لینک هوشمند |
||||
|